Modulul 1. Crearea conținutului. E-book
Producția de grafică și procesarea imaginilor
Atunci când produceți o imagine sau un videoclip, acesta reprezintă întotdeauna o comunicare cu privitorul. De-a lungul anilor, spectatorul a consumat multe mijloace de comunicare și, prin urmare, se așteaptă la anumite forme de comunicare. Culoarea și luminozitatea imaginii dvs. pot schimba starea de spirit a privitorului. Iar afișarea de suprapuneri grafice este o metodă de a menține atenția și de a sublinia ceea ce doriți ca spectatorul să afle din imaginea sau videoclipul dumneavoastră.
Indiferent de modul în care doriți să publicați, încercați să atrageți atenția privitorului. Dacă doriți o mulțime de vizualizări pentru videoclipurile dvs. trebuie să deveniți propriul dvs. promotor. Conectați-vă în rețea pe platformele de socializare și folosiți toate modalitățile posibile de a vă lega de alții care generează clicuri. Să devii faimos sau să faci mulți bani cu producțiile tale este un lucru dificil și poate fi foarte provocator.
Simpla psihologie a culorilorAtunci când doriți să vă adresați privitorului, trebuie să înțelegeți puțin despre psihologia culorilor. Prin utilizarea culorilor în iluminat sau a accesoriilor din imagine sau printr-un efect de culoare în procesul de editare a aplicației pe care o alegeți, puteți influența modul în care privitorul vă percepe mesajul. Culorile pot sublinia sau distrage atenția.
- Saturație: decizia privind cantitatea de culoare din imagine. Albul și negrul pare vechi și chiar și o imagine foarte desaturată pare monotonă. Culorile puternice au un aer modern sau popular.
- Luminozitate: Imaginea dvs. este întunecată sau luminoasă? Acest lucru stabilește, de asemenea, tonul sentimentelor privitorului.
- Contrast: Negru și alb sau culori contrastante în roata culorilor. Culorile complementare creează cele mai puternice efecte în lumea culorilor. Perechile complementare care sunt adesea folosite în artele vizuale sunt roșu-cian, verde-magenta și albastru-galben.
Grafica
"O imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte", dar un grafic poate fi folosit pentru a clarifica ceea ce doriți ca privitorul să înțeleagă sau să învețe. Simplele suprapuneri grafice cu text nu trebuie să distragă atenția de la ceea ce se spune. Privitorul unui produs audio-vizual este ușor de distras. Dacă afișați un text lung, spectatorul vrea să citească, dar dacă vocea din off îi spune ceva în același timp, acesta devine confuz. Soluția este să păstrați grafica simplă. În acest proces puteți chiar să creați un film în care explicați ceva privitorului într-un proces care se numește animație simplă de spectacol.
Spectacol simplu
Găsești grafice simple pentru tot ceea ce vrei să explici și le tipărești. Ai nevoie de personajele principale, de răufăcători de problemă și de o soluție ca în drama clasică. Apoi iei o foarfecă și decupezi totul. Pentru producție, iei o cameră de filmat pe un trepied cu fața în jos. Pe un carton mare, îți creezi scena. Acum apeși pe înregistrare. Cu mâinile, aduci înăuntru tot ce ai nevoie pentru a spune povestea sau problema. Poți chiar să explici fizica atomică în felul următor.
Diferite canale de publicare
În prezent, pe piață există mulți furnizori de streaming video diferiți, cu formate diferite pentru a ajunge la telespectatori. Cele mai populare în prezent sunt YouTube, Instagram și Tiktok. Pe YouTube, de exemplu, puteți produce transmisiuni în direct timp de mai multe ore, pe Tiktok clipuri de doar câteva secunde.
Videoclipurile lungi sunt în mare parte în format 16:9, ca la televizor, dar toate clipurile scurte sunt fie în format 1:1, fie în format 9:16, pentru vizualizarea pe un dispozitiv mobil. Așadar, atunci când filmați sau exportați dintr-o aplicație de editare video, aveți nevoie de raportul corect de pixeli al videoclipului dvs.
Telespectatorii de pe aceste platforme de streaming tind să aibă o atenție extrem de scurtă. Acoperirea îndelungată și profundă a temelor este măturată în aplicație cu vârful unui deget, respingând într-o clipită munca dumneavoastră îndelungată de producție de conținut.
"Canal deschis" este un post de radio sau de televiziune local sau regional care garantează tuturor cetățenilor accesul liber și egal la aceste mijloace electronice. Canalele deschise oferă posibilitatea de a se adresa publicului într-un mod responsabil și cu un conținut autodeterminat. Canalele deschise pun la dispoziție studiouri pentru producția de contribuții, echipamente de înregistrare, instruire și consiliere tehnică. Acestea sunt lipsite de publicitate și necomerciale; sunt finanțate din taxele de difuzare (în Germania). Ca locuri de comunicare locală, canalele deschise s-au dezvoltat în diferite forme de organizare.
Oportunitățile pentru educația mediatică și educația politică pot fi găsite în canalele deschise, precum și în activitățile și impulsurile sociale și culturale. În punerea lor în aplicare, sunt luate în considerare experiențele din schimbul și cooperarea cu proiecte comparabile din țară și din străinătate.
Dacă aveți șansa de a găsi Citizen Media în țara dumneavoastră, ar trebui să vă alăturați acestui mod de publicare gratuit și necomercial.
Concepte cheie
Comunicarea cu privitorul nu se rezumă doar la conținut, ci și culoarea și luminozitatea joacă un rol important.
Intrările grafice din videoclip pot distrage atenția sau pot contribui la transmiterea mesajului.
Diferitele metode de publicare trebuie să fie abordate în mod specific.
Citizen Media este o modalitate bună de a vă publica conținutul într-un mediu necomercial.
Resurse suplimentare
Culori complementare: https://en.wikipedia.org/wiki/Complementary_colors
Roata culorilor: https://en.wikipedia.org/wiki/Color_wheel
Materiale video
Psihologia culorilor - Cum îți influențează culorile alegerile și sentimentele:
Psihologia culorilor | Video Eseu: https://youtu.be/ujKNa0fsGfk