Topic outline
-
Accesul și incluziunea online sunt cruciale în zilele noastre, într-un secol XXI caracterizat prin avansul rapid al tehnologiei.
Acest curs conține 5 module. Te invităm să parcurgi materialele cursului, să fii activ pe forum și să răspunzi la testele de verificare. Dupa ce ai parcurs toate etapele, poți descărca certificatul de absolvire a cursului.
Îți dorim succes!
-
Faceți clic mai sus pentru a citi și descărca Ghidul practic Moodle pentru cursanți și formatori.
-
-
Modulul "Acces și incluziune" este fundamental pentru a permite celor ce vor să se exprime online. Mai mult decât atât, este crucial pentru a-i învăța pe cursanți cum să permită vocea altor persoane, astfel încât lumea digitală în general să devină un mediu mai deschis și mai accesibil, cu numeroase repercusiuni pozitive în lumea fizică. Această lume are propriile sale reguli care trebuie înțelese pentru ca accesul și incluziunea să poată fi oferite tuturor fără niciun impediment.
Manualul educațional privind cetățenia digitală al Consiliului Europei definește accesul și incluziunea ca fiind: "... accesul la mediul digital și include o serie de competențe care se referă nu numai la depășirea diferitelor forme de excludere digitală, ci și la competențele necesare viitorilor cetățeni pentru a participa la spații digitale deschise oricărui tip de minoritate și diversității de opinii."
Ca atare, cursul va transmite participanților acele abilități necesare pentru a îndeplini această competență. Cursanții vor învăța cum să se ghideze pe ei înșiși și pe ceilalți către atitudini mai deschise și comportamente mai incluzive pentru a îmbrățișa diversitatea inerentă comunității online și pentru a rezolva conflictele prin exprimarea în moduri mai productive, ferindu-se în același timp de atitudini neproductive care provoacă dezbinare. Competențele dobândite se vor transpune astfel bine în lumea fizică și în viața lor de zi cu zi.
Ca atare, accesul și incluziunea sunt combinate împreună într-o singură noțiune de deschidere. Democrația și acceptarea merg mână în mână. Tot ceea ce ar împiedica Accesul și Incluziunea în toate formele sale ar deveni o constrângere insuportabilă pentru democrație și valorile sale umanitare, cum ar fi cea a deschiderii și a dialogului în planul fizic și viceversa.
Importanța subiectului nu trebuie subestimată. Competențele dobândite aici pot fi foarte bine utilizate în spectrul mai larg al vieții. Obiectivul general, dincolo de cunoștințele și competențele specifice subiectului, este de a le folosi pentru a depăși prejudecățile inerente societății noastre, oferindu-ne instrumentele necesare pentru a le înțelege, impactul lor și modul în care putem modifica modelele de gândire și de comportament, atât la noi înșine, cât și la ceilalți. Acest lucru va avea ca efect schimbări pozitive care pot contribui la depășirea diferențelor care pot duce uneori la decalajul fizic și digital.
-
View
-
FileView
-
FileView
-
ForumForum 1. Sunteți invitat să descrieți/scrieți ceea ce știți deja despre subiectul „Acces și Incluziune””
Obiective:
- să identifice bariere în calea accesului și incluziunii
- să ofere feedback
- să recomande soluții
Sarcina 1: scrieți barierele în calea accesului și incluziunii
Sarcina 2: scrieți soluțiile la barierele pe care le-ați găsit
Sarcina 3: oferiți feedback colegilor dvs. de clasă
-
Receive a grade Receive a passing grade
- Obține prima ta insignă de "Inițiator"
- Obține prima ta insignă de "Inițiator"
-
-
Sursa: Snapshot
Rezumat: Acest subiect abordează conceptul de prejudecată într-o lumină obiectivă. Abordează aspecte precum modul în care mintea noastră este programată să perceapă lumea din jurul nostru, de ce este important să înțelegem acest lucru, precum și explorarea unor modalități de a ne reduce propriile prejudecăți.
Principalele concluzii:
- Înțelegerea configurării minții atunci când îi grupează pe ceilalți în categorii
- Descoperirea modalităților de a ajuta la antrenarea împotriva acesteia
-
Sursa: Snapshot
Rezumat: Această temă se referă la elementele fundamentale ale democrației digitale. Se analizează modul în care cele două interacționează, de ce este important să se mențină democrația atât în lumea fizică, cât și în cea digitală, precum și modalitățile de îmbunătățire a efectelor acestora.
Principalele concluzii:
- Înțelegerea democrației digitale
- Înțelegerea interacțiunii dintre cele două
-
Sursa: Snapshot
Rezumat: Acest subiect se referă la pericolul fundamental al lumii digitale. Abordează aspecte precum: ce este trollingul, știrile false și așa mai departe, explorând în același timp netiquette-ul, adică ce ar trebui și ce nu ar trebui să faci în lumea digitală.
Principalele concluzii:
- Înțelegerea a ceea ce constituie un comportament acceptabil
- Înțelegerea efectelor comportamentului inacceptabil asupra accesului și incluziunii
-
Rezumat: Acest subiect se referă la elementele fundamentale, ce înseamnă să fii un campion digital. Abordează aspecte precum ce ar trebui să știți pentru a vă proteja, cum să-i protejați pe ceilalți, importanța sa, precum și explorarea cerințelor pentru a realiza acest concept cu adevărat.
Principalele concluzii:
- Înțelegerea modului în care vă puteți proteja pe voi înșivă și pe ceilalți
- Înțelegerea a ceea ce este necesar pentru a fi campion al conceptului
-
Ai ajuns la finalul cursului.
Felicitări pentru parcurgerea modulelor de curs online!
Link-ul: "Descarcă certificatul de absolvire a cursului Acces și Incluziune", va fi disponibil după îndeplinirea condițiilor de mai jos.
-
Recunoaștere. Această lucrare a beneficiat de finanțare din partea Comisiei Europene în cadrul Acordului de Grant 2019-3-RO01-KA205-078053, proiectul de parteneriat strategic ERASMUS+ "Parteneriat strategic pentru dezvoltarea resurselor educaționale deschise pentru predarea cetățeniei digitale - DIGCIT".
Disclaimer. Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru realizarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice utilizare care ar putea fi dată informațiilor conținute în această publicație.
Drepturi de autor: CC BY. Această licență permite reutilizatorilor să distribuie, să remixe, să adapteze și să construiască pe baza materialului în orice mediu sau format, atâta timp cât recunoașterea este acordată creatorului. Licența permite utilizarea comercială. © 2020 - 2022 Consorțiul DIGCIT